Wat doen we?

De Vlaamse Producentenorganisatie Leghennenhouders is een ontmoetingsplaats voor gemotiveerde pluimveehouders. Samen openen we deuren die voor de individuele producent gesloten blijven en streven we ernaar om van onze sector een sterke schakel in de keten te maken.

timeline

Marktinfo

We verzamelen info over de afzet, import en export van eieren. Zo achterhalen we hoe we ons aanbod (omvang én kwaliteit) op de vraag kunnen afstemmen.

school

Onderzoek en innovatie

We ondersteunen en lanceren (onderzoeks-)projecten en innovatietrajecten, die de marktpositie van de leghennenhouders kunnen versterken.

forum

Kennis delen

Er is heel wat informatie over de leghenhouderij voorhanden. Die willen we, samen met de door ons verzamelde marktinfo, tot bij de producent brengen.

shuffle

Kosten en prijzen

Strengere productie-eisen brengen een hogere kost en investeringsdruk mee. Rendement optimaliseren en producentenprijzen stabiliseren is de boodschap.

public

Duurzaamheid

VPOL promoot milieu- en diervriendelijk ondernemen. Beheer van reststoffen, biodiversiteit, bodembescherming,… we werken eraan!

accessibility

Samenwerking

VPOL wil nauw samenwerken met de landbouworganisaties en contacten leggen met producentenorganisaties in het buitenland.

build

Technische bijstand

Termijnmarkten, landbouwverzekeringsstelsels, milieu- en diervriendelijke innovaties, productienormen,… We staan onze leden technisch bij.

verified_user

Beschermde kwaliteit

We helpen de landbouwer om de kwaliteit van zijn/haar producten in de kijker te zetten aan de hand van beschermde keurmerken.

Wat doen we?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x