Voedercursus voor leghennenhouders

Woensdag 13 maart en maandag 25 maart 2019 - start 18 u. - einde rond 22 u.

De Graanmaat - Grote Markt 24, Sint-Niklaas

Deelnameprijs

  • leden VPOL: gratis
  • niet-leden VPOL: 60 euro (indien je naar aanleiding van de cursus lid wordt van VPOL, krijg je 50 euro terugbetaald)

Lesgeefster: Mary-Ann Bongarts

Mary-Ann Bongarts

Mary-Ann heeft 25 jaar ervaring met het thema voer in (legpluimvee)stallen. Nadat ze in Wageningen afstudeerde in Pluimveeteelt en pluimvee- en varkensvoeding, startte ze als product manager pluimvee bij Trouw. Daarna werkte ze als nutrionist en pluimveevoorlichter bij een regionale voederfirma in Zuid-Nederland. In 2011 startte ze als zelfstandige in de voederadvisering voor varkens als leghennen. Ze doet dit voor voederfirma's, broederijen en (in mindere mate voor) zelfmengers.

 

Inhoud van de opleiding

Deze cursus is interactief. De deelnemers krijgen dus ruimschoots de tijd om vragen te stellen. Na afloop kaarten we nog even na.

Woensdag 13 maart

We starten met een korte introductie tot het spijsverteringsstelsel van de kip. Vervolgens behandelen we de verschillende nutriënten (energie, eiwit, lysine, calcium, fosfor, vitamines, …) en de behoeften van de kip aan deze nutriënten.

Daarna bekijken we de invloed van voeders op het lichaamsgewicht, het eigewicht en het gedrag van de kip. We geven een antwoord op de vraag: Hoe kunnen we met voer sturen op eigewicht of aantal eieren?

We bespreken de verschillende categorieën grondstoffen zoals maïs, tarwe, soja, … en hun invloed op de vertering en de vorming van het ei.

We sluiten deze eerste sessie af met de structuur van voer en welke invloed dit heeft op de kip.

Maandag 25 maart

Wat is het verschil tussen VLOG (non-gmo) en normale voeders? Hoe gaan we om met onbehandelde dieren? Wat zijn de specifieke behoeften en oplossingen via voeding voor vette levers, pikkerij, verenkleed, E. Coli, zwakke schalen, vuilschaligheid enzovoort.

Ben je leghennenhouder en wil je meer weten en leren over voer? Dan is deze opleiding beslist iets voor jou. We hopen je dan ook te verwelkomen op 13 en 25 maart.

Heb je nog specifieke vragen? Contacteer ons!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Voedercursus voor leghennenhouders

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x